HELLAS-GLANA

Opleiding

Of je nu leert zwemmen of anderen wilt leren zwemmen, hier start je pad naar succes in het water.

Opleiding

Of je nu leert zwemmen of anderen wilt leren zwemmen, hier start je pad naar succes in het water.

Zwemles

We volgen de methode van de KNZB: superspetters

Dit is een kindvriendelijke methode met veel contact met de ouders. De kinderen maken gebruik van zoomers (kleine zwemvliezen) brilletje en badmuts. Ook krijgt ieder kind een boekje waarin leuke zwemverhaaltjes staan en de kinderen hun vorderingen, met behulp van stickers, kunnen bijhouden. Er wordt geen gebruik gemaakt van drijfmiddelen. We starten met de crawlslagen.

Kinderen vanaf ruim 4 jaar kunnen aangemeld worden.

De zwemlessen vinden plaats in Schinveld, op de Berg 1.

Zaterdag van 15.30 – 16.15 uur en 16.15 - 17.00 uur.

Zodra de kinderen zo goed zwemmen, dat ze diploma B zouden kunnen halen, gaan ze trainen in Sittard. 

In Sittard oefenen ze door, tot ze diploma C van de NRZ (Nationale Raad Zwemveiligheid) halen. Er is dus maar 1x diploma zwemmen. Voorheen kon voor het KNZB-diploma afgezwommen worden, maar de KNZB heeft het afzwemmen overgedragen aan de NRZ.

1 groepje bestaat uit maximaal 10 kinderen en we zullen met 2 lesgeefsters zijn.

Jeugdopleiding

Kinderen van 5 tot 10 jaar die in bezit zijn van minimaal diploma B kunnen lid worden van de Jeugdopleiding van Hellas-Glana.

Bij de jeugdopleiding wordt het Sterrenplan van de KNZB behandeld. Dit plan sluit aan op het zwem ABC. In een jaar worden de volgende modules behandeld.

Ik survival in het water

Gekleed zwemmen, hurkval, reddingszwemmen, ring opduiken

Ik kan trucjes in het water

Koprollen, wrikken in 2 richtingen, bal gooien en vangen, dolfijnbeweging

Ik heb sterke spieren

Lang eggbeaten, meerdere koprollen achterover, stoeltje zitten

Ik kan mijn sport lang volhouden

Lang watertrappen, ver onder waterzwemmen, 5 min onafgebroken zwemmen.

Aan het eind van iedere module worden de kinderen getoetst.

De kinderen krijgen een poster en bij iedere module een certificaat met stickers. De stickers worden op de poster geplakt.

Naast de activiteiten die horen bij de modules van het Sterrenplan, wordt er natuurlijk ook veel aandacht besteed aan de zwemtechnieken. De borstcrawl, rugcrawl en schoolslag met uitademen in het water. Ook op de zwemslagen worden de kinderen 4x per jaar getoetst, ze ontvangen dan een trainingsdiploma.

Aan het einde van de jeugdopleiding ben je klaar om door te stromen naar waterpolo, synchroonzwemmen of wedstrijdzwemmen.

Trainers opleiding

Ben je gepassioneerd over zwemmen en wil je je kennis en vaardigheden doorgeven aan de volgende generatie zwemmers?

Hellas-Glana werkt samen met officieel erkende opleidingsinstituten voor zwemtrainers in Nederland om onze trainers te ontwikkelen. Via de KNZB verzorgen we trainerscursussen op Niveau 2 en 3 in disciplines zoals wedstrijdzwemmen, waterpolo, synchroonzwemmen, schoonspringen en leszwemmen. Daarnaast benutten we diverse bijscholingsmogelijkheden om onze trainers voortdurend bij te scholen in hun vakgebied.

Hellas-Glana biedt je de unieke kans om trainer te worden, met de mogelijkheid dat de opleidingskosten door de club worden gedekt. Dit is jouw kans om deel uit te maken van een professioneel team en een carrière op te bouwen in de zwemsport.

Wil je meer informatie over onze opleidingen?

Neem gerust contact met ons op.