Kosten

Kosten wedstrijdzwemmen:

Materiaal: Naast contributie waarvan de vereniging het zwembad huurt, trainers betaalt, allerlei evenementen organiseert en nog veel, veel meer dingen betaalt, heb je om goed te trainen en wedstrijden te zwemmen een aantal dingen nodig.

Je kunt ze zo duur maken als je zelf wilt, maar het kost altijd wel iets. Wat heb je zoal nodig:

Laten we beginnen met een zwembroek of zwempak. Logisch ook wel. Hoe beter je wordt, hoe beter je wilt dat je zwemspullen zijn waarschijnlijk. Echt goede zwemmers willen bijvoorbeeld ook een echt wedstrijdzwempak. Maar allles is in verschillende prijsklasses verkrijgbaar.

Zowel voor jongens als voor meisjes raden we een badmuts zeer aan. We hebben zelfs eigen Hellas-Glana badmusten. Ook een zwembril is een absolute must. Je gaat een stuk sneller en ziet ook beter:-)

Daarnaast gebruiken we allerlei hulpmiddelen om bepaalde spieren, je conditie of techniek te oefenen. Voorbeelden hiervan zijn een zwemplank, pullboy, zoomers of handpeddels. Afhankelijk van winkel en merk ben je hier in totaal €50,- tot €100,- voor kwijt in totaal. Maar gelukkig hoef je niet alles in 1 keer te kopen. Overleg met je trainers, soms kun je nog best even wachten en heb je spullen pas veel later nodig.

Contributie:

De contributie is afhankelijk van welke groep, niveau en hoeveel trainingen (3 tot 8 keer) je per week doet.

Een basislidmaatschap kost €26,00 per maand

Minioren: €40,50

Nationaal: €45,50

Regionaal: €45,50

District: €36,00

Verder verzorgt wedstrijdzwemmen de aanvullende mogelijkheid om begeleid krachttraining te doen voor €20,00 per maand