De vereniging

Over Hellas-Glana

85 jaar geleden, op 18 augustus 1936 is Zwem-, Waterpolo-, Synchroonzwem- en Triatlonvereniging Hellas-Glana opgericht.

Door de vele jaren heen heeft Hellas-Glana vele nationale- en international zwem- en waterpolo kampioenschappen georganiseerd en spelen we mee in de top van het Nederlandse zwemmen.

Naast ontelbare zwemactivitieten, wedstrijden, maar ook veel ontspannender zwemactiviteiten vinden we het belangrijk om ook buiten onze zwemactiviteiten onze leden te verbinden door allerlei sociale activiteiten en willen we een actieve, goed georganiseerde, dynamische, slagvaardige en breed maatschappelijk georiënteerde sportvereniging zijn.

We willen binnen en buiten de sport breed vereniging zijn, voor jong en oud, rijk en arm, gaan voor de winst of liever ontspannen zwemmen. Iedereen is welkom, iedereen mag 100% meedoen en we maken ons samen sterk voor een sportief en veilig zwemklimaat.

We willen dat iedereen elkaar aansteekt om op een positieve manier met elkaar en met de sport om te gaan.

Respect, sportiviteit, veiligheid en plezier!

Wij streven naar een zwemklimaat, waarin iedereen respectvol met elkaar omgaat, zich houdt aan de regels, zich inzet om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen en vooral veel plezier maakt samen.

We willen nauw samenwerken met zowel plaatselijke als regionale sportverenigingen en instanties. We trainen in het zwembad van Sittard (De Nieuwe Hateboer ), Geleen (Glanerbrook), Born (Het Anker), De Tongelreep (Eindhoven) en hopenlijk al heel snel in een geheel vernieuwd prachtig 50 meter wedstrijdbad in het nieuwe complex van de Glanerbrook in Geleen.

Wij zijn trots op onze vereniging, een van de grootste, beste en gezelligste van Nederland vinden wij. Kom jij er bij?!